Εργαστήρι: Αυτόματη Γραφή και Έκφραση | Ευγενία Μαντά

Ξεκινάμε τη νέα χρονια εργαστηρίων, σε νέο χώρο στην Καλλιθέα!

Κάθε δεύτερη Κυριακή 17:00-19:00, από την  Ευγενία Μαντά.

 

Τι είναι η αυτόματη γραφή και τι μας προσφέρει; Διαβάστε παρακάτω:

🌟Μαζευόμαστε από κοντά για να γράψουμε, να ανοιχτούμε και να μοιραστούμε!
Η αυτόματη γραφή έχει ως σκοπό να εμπνευστούμε, να γράψουμε όσο το δυνατόν ανεπεξέργαστα, και να αφήσουμε τις λέξεις να ρέουν στο χαρτί.

💡Στοχεύουμε στο υποσυνείδητο, ούτως ώστε να ανακαλύψουμε γράφοντας αυτά που κλείνουμε μέσα μας, χωρίς να σκεφτόμαστε αν είναι αρκετά καλά, αν είναι τέχνη, αν θα αρέσουν.

🖋️–>Δεν χρειάζεται καμία εμπειρία στο γράψιμο, παρά μόνο να αφεθούμε στα ερεθίσματα και να δούμε πού θα μας βγάλει η εμπειρία.<–🖋️

Κάθε εργαστήριο έχει διαφορετική θεματική και δεν συνδέονται.

🔮Στην αρχή του εργαστηρίου χαλαρώνουμε στον χώρο σε μια άνετη θέση, με καθοδηγούμενο διαλογισμό, προκειμένου να καθαρίσουμε λίγο το μυαλό μας και να αφεθούμε περισσότερο.

💭Στη συνέχεια παίρνουμε κάποιο ερέθισμα, συνήθως ένα βίντεο-απόσπασμα, κάποιο ποίημα, ένα τραγούδι, ένα διήγημα. Έπειτα μας δίνεται ένα θέμα/μία φράση/ερώτηση/αβέβαιη διερώτηση που θα πυροδοτήσει τη δημιουργικότητά μας και θα ενθαρρύνει την ενδοσκόπηση.

✍️Γράφουμε επί τόπου για 10-30′. Προσπαθούμε να γράψουμε δίχως να μας ενδιαφέρει αν θα μείνουμε στο θέμα, γράφουμε με αφορμή όλα αυτά που έχουμε εκλάβει και αφηνόμαστε να πάμε όπου μας κατευθύνει η δημιουργικότητα. Χωρίς σταματημό και χωρίς λογοκρισία, ακόμα κι αν κάτι φαίνεται άσχετο ή χωρίς νόημα.

🌈Έπειτα –>αν νιώσουμε άνετα<– μπορούμε να μοιραστούμε μεταξύ μας τα γραπτά μας και να ανταλλάξουμε σκέψεις και συναισθήματα.
Είναι μια στιγμή έκθεσης για όλα μας, οπότε καλούμαστε να κρατήσουμε τον χώρο ασφαλή και να σεβαστούμε στην ευαλωτότητα που φέρει το καθένα μας μέσα στο γραπτό του. Δεν υπάρχει πίεση για να εκτεθούμε.

📝Ως συντονίστρια μπορώ να δώσω ανατροφοδότηση σχετικά με τη γραφή, όμως η βασική μας εστίαση είναι η δημιουργία ενός υποστηρικτικού και μη επικριτικού περιβάλλοντος. Ένας χώρος όπου όλα μας μπορούμε να εξερευνήσουμε τη δημιουργικότητά μας και τις υποσυνείδητες σκέψεις μας ελεύθερα!

📖ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Συντονίζει η Ευγενία Μαντά.

Το εργαστήριο θα γίνεται 2 Κυριακές κάθε μήνα, 17:00-19:00.

Οι επόμενες ημερομηνίες είναι:
22/10
5/11, 19/11
3/12, 17/12

Κόστος για 1 εργαστήριο (drop in): 15€.

Κόστος για 2 εργαστήρια: 25€.

Κρατήσεις στο eugemad@gmail.com και στο 6955111533.

Κάντε κράτηση, καθώς το εργαστήρι μπορεί να λειτουργήσει με έως και 10 άτομα.