Εργαστήρια εκτός Αθηνών

Retreat Ψυχοδράματος

7-11 Ιουλίου 2022

“Συνδέομαι με τη ζωή ξανά”

Αν γεννήθηκες με την αδυναμία να πέφτεις

Γεννήθηκες και με τη δύναμη να σηκώνεσαι ξανά

Rupi Kaur

 

Συνδέομαι με τη ζωή ξανά, με τη φύση, με το σώμα, με όλες τις αισθήσεις μου που με οδηγούν στο φως, συνδέομαι με τη στιγμή, το εδώ και τώρα, με τα όνειρα, με ότι με κάνει να συνεχίζω.

Ένα ταξίδι στον κόσμο του ψυχοδράματος μαζί με ένα ταξίδι στην φύση! Μία ευκαιρία να συναντήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με έναν διαφορετικό τρόπο, να συνδεθούμε ξανά με τη ζωή, όπως αυτή υπάρχει μέσα, γύρω και ανάμεσα μας.
Μέσα από την ασφάλεια του μαζί, θα δοκιμάσουμε να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και να συνδεθούμε με τη δική μας δύναμη για ζωή, δίνοντας ένα νέο νόημα στο δύσκολο, ενθαρρύνοντας ο ένας στον άλλον, και δίνοντας αξία στα αποθέματα μας, σε όσα μέσα μας υπάρχουν και μας βοηθούν να συνεχίζουμε!

Συντονίστρια: Ηλιάννα Πεσσάρη, Ψυχολόγος,Ψυχοδραματίστρια

Βοηθός συντονίστρια: Δήμητρα Αναστασίου

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Πέμπτη: Άφιξη και Έναρξη εργαστηρίου: 17:00 – 21:00 (4 ώρες)

Παρασκευή: Εργαστήρι ψυχοδράματος: 10:00-13:30 και 17:00 – 20:30 ( 7 ώρες)

Σάββατο: Εργαστήρι ψυχοδράματος:  10:00-13:30 και 17:00 – 20:30 ( 7 ώρες)

Κυριακή: Εργαστήρι ψυχοδράματος: 17:00 – 21:00 (4 ώρες)

Δευτέρα: κλείσιμο εργαστηρίου και αναχώρηση: 11:30-15:30 (4 ώρες)

Που;

Κτήμα Σκιάχτρο
Μαραθόπολη Μεσσηνίας

Οικονομικά Πακέτα:

335€ εργαστήρι, διαμονή και ένα γεύμα τύπου brunch

305€ εργαστήρι και διαμονή (χωρίς το brunch)

Το πακέτο περιλαμβάνει:

-το εργαστήρι ψυχοδράματος (27 ώρες ψυχόδραμα)

-4 διανυκτερεύσεις σε πολυτελή σκηνή με στρώμα (Glamping) – όποιος επιθυμεί περισσότερη απομόνωση μπορεί να στήσει δική του σκηνή

-Brunch (προεραιτικό- για όποιον θέλει να φροντίσει μόνος του τα γεύματα του- αποφασίζεται με τη δήλωση συμμετοχής)

-Το κτήμα διαθέτει κοινόχρηστη κουζίνα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μας. / το χωριό είναι πολύ κοντά με τα πόδια και διαθέτει τα πάντα για φαγητό.

Κόστος:

Αναλυτικά:

Εργαστήρι ψυχοδράματος: 180€  (***με τη δυνατότητα να μου τα δώσετε σε 2 η 3 δόσεις ανάλογα τις ανάγκες σας)

Διαμονή και brunch:

25€ / μέρα και 10€/ brunch

35€/ μέρα διαμονή και brunch

Όποιος επιθυμεί μπορεί να μείνει παραπάνω κατόπιν συνεννόησης με το κτήμα.

Με τη δήλωση συμμετοχής προκαταβάλλεται το 25% του συνολικού κόστους και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης (εκτός αν είναι κάτι έκτακτο)

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Ιουνίου.

 

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2155 051 995 /  693 8 165 911 (Ηλιάννα) και 693 6 651 929 (Δήμητρα)
Email: iliannapessaris@gmail.com

«Ζωή είναι η τέχνη της συνάντησης»
Καλή μας αντάμωση στη φύση!

 

Δείτε την προηγούμενη δράση εδώ:

Βρίσκοντας καταφύγιο στο μαζί

Κερνίτσα Ιούλιος 2021

Έχει περάσει μία βδομάδα και όλο αυτό που ζήσαμε κάτω από τα δέντρα δεν έχει ακόμα σωπάσει μέσα μου, ακόμα δουλεύει, σιγοβράζει, πλάθεται. Η διεργασία της συνάντησης και όλων όσων ειπώθηκαν σε αυτήν την εκδρομή μετά από αυτήν τη συγκεκριμένη χρονιά, είναι ακόμα ζωντανή και εξελίσσεται.

Την εμπιστεύομαι τη διεργασία, ψάχνει να βρει τον χώρο της να κάτσει, να βγάλει το απόσταγμα από όλα όσα έγιναν και όσα μοιραστήκαμε.

Κάτω από τα δέντρα και ανάμεσα στους ήχους από τα τζιτζίκια, εκεί όπου υπάρχει χώρος να φωνάξουμε, να κλάψουμε, να πενθήσουμε, να θρηνήσουμε, να γελάσουμε, να μοιραστούμε, εκεί όπου υπάρχει ασφάλεια να αγκαλιαστούμε, να αγγιχτούμε, να έρθουμε κοντά, εκεί όπου μπορούμε να είμαστε όπως είμαστε, εκεί λοιπόν κάτι έγινε, κάτι δημιουργήθηκε ανάμεσα μας. Μέσα στα βλέμματα κάτι ανακινήθηκε. Αναγνωρίσαμε ο ένας τον άλλον και ο καθένας τον εαυτό του, δώσαμε εργαλεία και εφόδια ο ένας τον άλλον, δημιουργήσαμε απαντήσεις και δώσαμε ιδέες που βγήκανε φυσικά και απροσδόκητα.

Κάποιες φράσεις ηχούν μέσα μου ακόμα…. “δεν είναι φυσιολογικό αυτό που ζούμε”, “εγώ και μόνο έχω την ευθύνη του εαυτού μου”, “είναι αρκετά όσα έχεις κάνει”, ακούω ένα θρηνητικό άαχ σε συνδυασμό με φωνές θυμού, ακούω τον πόνο και τη προσπάθεια να αφεθώ στη ζωή και στα χέρια των άλλων κυριολεκτικά, ακούω τον φόβο, την αγωνία και την αμφισβήτηση, ακούω την προσπάθεια να βρίσκω ξανά και ξανά το κέντρο μου, ακούω το παιχνίδι, ακούω τη γαλήνη….

Και ξάφνου ακούω μία γαλοπούλα και μετά ακούω Ρουβά! Ακούω την ανάγκη για ανεμελιά και παύση.

Και στο τέλος, ακούω τον υπέροχο χώρο που δημιουργήθηκε ανάμεσα μας, εκεί όπου μπορούσαμε να είμαστε ο καθένας με τον εαυτό του και ο ένας με τον άλλον όπως είναι, όπως είμαστε, με όλα όσα νιώθουμε και με όλα όσα έγιναν. Εκεί πήρα ανάσα, είδα τη φροντίδα, την ειλικρίνεια, την ομορφιά, τη ζωή, τη συνάντηση, τον άνθρωπο. Εκεί άκουσα τα τζιτζίκια πραγματικά.

Και μένω με μία αίσθηση ότι κάτι έμεινε ανοιχτό, ότι κάτι χρειαζόταν λίγο ακόμα για να ειπωθεί, κάτι που είναι ακόμα εκεί ανάμεσα μας, γύρω μας, μέσα μας, μέσα μου, με αυτό που κουβαλάω όλες αυτές τις μέρες και ακόμα δουλεύει, αυτό το απροσδιόριστο που ανακινήθηκε κάτω από τα δέντρα.

Εμπιστεύομαι όμως τη διεργασία, εμάς και τη ζωή!

Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά! Γίνομαι πλουσιότερη μέσα από σας!