Λίγα λόγια για μένα

Ηλιάννα-ΠεσσάρηΓεννήθηκα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1986.

Τελείωσα την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής το 2004. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας, στη Φιλοσοφική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2009).

Έχω ειδικευτεί στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno (2009-2013) στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη τον Κωνσταντίνο Λέτσιο.

Εξετάστηκα και πιστoποιήθηκα με τον τίτλο του Ψυχοδραματιστή από τον Κωνσταντίνο Λέτσιο και τη Δανάη Χορομίδου.

Από το 2010 έως σήμερα, εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες, συντονίζω ομάδες ψυχοδράματος ιδιωτικά και σε συνεργασία με διάφορα πλαίσια, (ομάδα ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ομάδες ασθενών με καρκίνο, κ.α.) και οργανώνω εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης. Από το 2014 ξεκίνησα τη λειτουργία του Χώρου Ψυχοθεραπείας και Ψυχοδράματος, Προσωπική Ανάπτυξη.

Παράλληλα, εκπαιδεύτηκα στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο– μέσα από τη συμμετοχή μου στον θίασο “PlaybackGround”, ως ενεργό μέλος για τέσσερα χρόνια. Από το 2012, εκπαιδεύω ομάδες στην μέθοδο του playback. Από το 2016 έως σήμερα συντονίζω την ομάδα playback theatre “ΑνωΝήμα”, η οποία έχει μία ενεργή πορεία και πραγματοποιεί συχνές παραστάσεις.

Επίσης, στηρίζω τις αρχές και τη φιλοσοφία του Attachment Parenting, τόσο στη ζωή μου, όσο και στην δουλειά μου. Η φιλοσοφία αυτή βασίζεται στην φροντίδα της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ γονέα και παιδιού, καθώς ο γονέας καλείται να ανταποκριθεί με ευαισθησία και ενσυναίσθηση στις ανάγκες του. Την εφαρμόζω τόσο με γονείς που έχουν παιδιά όλων των ηλικιών, όσο και με ενήλικες που θέλουν να δουν και να φροντίσουν το παιδί που ήταν κάποτε.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής μου πορείας:

  • Εργάστηκα για 3 χρόνια στην Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση υποστήριξης ατόμων που εμπλέκονται με τον καρκίνο Be strong (“Μείνε Δυνατός”), στο τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης, βλέποντας ατομικά ραντεβού και οργανώνοντας ομάδες ασθενών.
  • Επίσης, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου εθελοντικά στον Σύλλογο ατόμων με Σκλύρηνση κατά πλάκας, στο Ελληνικό, συντονίζοντας ομάδες ψυχοδράματος ασθενών.
  • Οργάνωσα εργαστήρια ψυχοδράματος και προσωπικής ανάπτυξης για τα παιδιά του λυκείου στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.
  • Έκανα πρακτική άσκηση στα Παιδικά Χωριά SOS ΑΘηνών, στην Εταιρία προστασίας σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”, και στο Συμβουλευτικό – Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές Ηλιοτρόπιο.