Θερινό Ηλιοστάσιο | “Συλλέγοντας τους καρπούς μας”- εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης

 

Το θερινό Ηλιοστάσιο, 21 Ιουνίου, σημαίνει την αρχή του καλοκαιριού. Είναι οι μεγαλύτερες και οι πιο φωτεινές μέρες του χρόνου!
Αυτή η μέρα γιορτάζεται από τα πολύ παλιά χρόνια. Αυτή η εποχή είναι η εποχή ωρίμανσης του σίτου. Οι αρχαίοι Έλληνες συμβόλιζαν την καλλιέργεια του σίτου με την καλλιέργεια της ψυχής. Κατά το θερινό ηλιοστάσιο ωριμάζει ο σίτος του οποίου η σπορά, η βλάστηση και η ωρίμανση εικονίζει την εξέλιξη της ψυχής που οδεύει προς την αποθέωση.

Την περίοδος από την θερινή τροπή του Ήλιου μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία, συμβαίνει η μεταμόρφωση των άνθεων σε καρπούς, η ωρίμανση των καρπών και η μετέπειτα συλλογή τους, καθώς θα μας χρησιμεύσουν για την συντήρησή μας κατά την περίοδο του χειμώνα.
Όμοια, καθώς ευθυγραμμιζόμαστε με την φύση και τους κύκλους της, κι εμείς, μεταμορφώνουμε τα άνθη μας σε καρπούς, και καθώς αυτοί ωριμάζουν, μπορούμε να τους συλλέξουμε για να μας συνοδεύουν σε όλες τις επόμενες εποχές που θα ακολουθήσουν.
Φέτος έχει μία ακόμα πιο συμβολική σημασία καθώς βιώνουμε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες και ψάχνουμε ή βρίσκουμε τρόπους να επανέλθουμε ή να δημιουργήσουμε μία νέα κανονικότητα στη ζωή. Το σώμα μας είναι μουδιασμένο, το πνεύμα μας ίσως είναι φοβισμένο και οι κοινωνικές μας σχέσεις έχουν κάποια αμηχανία.

Tην Κυριακή 21 Ιουνίου, 11:00-14:00, σας προσκαλώ σε μία βιωματική συνάντηση προσωπικής ανάπτυξης, αφιερωμένη σε αυτήν την αναγνώριση των καρπών μας και στο ξεμούδιασμα της ύπαρξης μας.
Μαζί θα φτιάξουμε έναν ομαδικό κύκλο που θα χωράει τα συναισθήματα μας και θα δημιουργήσουμε μαζί τον χώρο και τον χρόνο ωστε να αναγνωρίσουμε και να δώσουμε αξία σε όλα όσα έχουν καλλιεργηθεί μέσα μας, σε όλα όσα έχουν ανθίσει, έχουν καρπίσει ή θέλουν να δημιουργηθούν. Μία συνάντηση αφιερωμένη σε όλα όσα μπορούμε να συλλέξουμε μέσα μας για να τα έχουμε μαζί μας το επόμενο διάστημα.

****Δεδομένων των κοινωνικών συνθηκών, για τη συνύπαρξη όλων, θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς και άνετοι.
Ο αριθμός των ατόμων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά:
Επικοινωνία: 215 5 051 995 και 693 8 165 911
Ηλιάννα Πεσσάρη, ψυχολόγος, ειδικευμένη στο ψυχόδραμα

Προσωπική Ανάπτυξη, Χώρος Ψυχοθεραπείας και Ψυχοδράματος
Πολέμωνος 8, Παγράτι, Μετρό Ευαγγελισμού

Επικοινωνία: 215 5 051 995 και 693 8 165 911
iliannapessaris@gmail.com

www.prosopikianaptixi.gr

Κόστος: 20€
Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά.