Εργαστήρι | Εαρινή Ισημερία: Δίνοντας αξία σε όσα έχω μέσα μου

“Εαρινή Ισημερία: Δίνοτας αξία σε όσα έχω μέσα μου”

Κυριακή 22 Μαρτίου
11:00-14:00

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στην εαερινή ισημερίνα και στην αρχή της άνοιξης!

Η εαρινή ισημερία (φέτος 20 Μαρτίου) είναι η μέρα του χρόνου που σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Εκείνη την ημέρα η διάρκεια της νύχτας και της μέρας είναι ίσες. Στη συνέχεια, ο Ήλιος νικά το σκοτάδι, και έρχεται η άνοιξη, η εποχή της αναγέννησης για την φύση.

Εκείνη η μέρα συμβολίζει την φυσική ισορροπία, την ισορροπία μεταξύ της μέρας και της νύχτας, του φωτός και του σκοταδιού. Είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας και να δούμε αυτές τις δύο πλευρές μας, όσες είναι στο φως και όσες είναι στη σκιά. Η συνύπαρξη αυτών των δύο, χωρίς εντάσεις, χωρίς σύγκρουση, με αρμονία, μας φέρνει σε ισορροπία.

Η εποχή της ισημερίας μας προετοιμάζει για το άνοιγμα. Βγαίνοντας από το σκοτάδι του χειμώνα, από το κρύο, από την έσω στροφή, ζεσταινόμαστε σιγά σιγά στην άνοιξη, στο άνοιγμα, στην έξω στροφή, στη ζωή!
Ο ερχομός της άνοιξης και του φωτός στρέφει σταδιακά την προσοχή από μέσα προς τα έξω, από το σκοτάδι στο φως. Όλα όσα τον προηγούμενο καιρό ζούσα μέσα μου, ανακάλυπτα, βίωνα, σιγά σιγά ωριμάζουν και οδηγούνται προς την έκφραση τους. Ο εαυτός μας ετοιμάζεται να στραφεί προς τα έξω και να δημιουργήσει όλα όσα προετοίμαζε τον πρηγούμενο καιρό.
Ακολουθώντας τον ρυθμό της γης και της φύσης, ξυπνάμε από “την χειμερία νάρκη”, αφυπνίζουμε τον εαυτό μας, βρίσκουμε τον προχωπικό μας ρυθμό για να ανοίξουμε στη ζωή!

Μία βιωματική συνάντηση προσωπικής ανάπτυξης, αφιερωμένη σε αυτήν την εσωτερική ισορροπία, είτε την νιώθουμε, είτε την ψάχνουμε!
Στη συνάντηση αυτή, με την βοήθεια του ψυχοδράματος, θα φτιάξουμε έναν ομαδικό κύκλο που θα μας χωράει, όπως είμαστε, θα δοκιμάσουμε να δούμε και να δώσουμε αξία σε όσα έχουμε μέσα μας και μας ισορροπούν, όσα νιώθουμε επαρκή, όσα μας βοηθούν στη ζωή μας, χαρίζοντας μας αυτονομία και αυτάρκεια, και όσα μπορεί να είναι ακόμα στο σκοτάδι αλλά μας χρησιμεύουν!

Μία συνάντηση αφιερωμένη στον εαυτό μας που θέλει να εκφραστεί, σε αυτήν την τόσο συμβολική μέρα του χρόνου!

Μία ευκαιρία να γιορτάσουμε τον εαυτό μας, μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Κόστος: 20€
Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά.

Spring equinox blessing:

“As we mark this time of equinox,
may we find the balance we desire and need in our lives:
– light and dark,
– spirit and body,
– mind and soul.

At the Spring equinox
may we recognize the promise of rebirth
both within and all around us.”