Γιορτάζουμε το θερινό Ηλιοστάσιο | Διήμερο δράσεων 1-2 Ιουλίου 2023

Γιορτάζουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο στην Προσωπική Ανάπτυξη!

1-2 Ιουλίου 2023

 

Ένα διήμερο γεμάτο εργαστήρια, συναντήσεις, ομάδες, παιχνίδι, σύνδεση, μοίρασμα, κίνηση, συν-κίνηση και γιορτή!!!
Το Θερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την αρχή του καλοκαιριού! Είναι οι μεγαλύτερες και οι πιο φωτεινές μέρες του χρόνου!
Αυτή η μέρα γιορτάζεται από τα πολύ παλιά χρόνια. Είναι η εποχή που γιορτάζουμε την ωρίμανση των καρπών, και την προετοιμασία για τη συλλογή τους.
Αν ευθυγραμμιστούμε με τη φύση και τους κύκλους της, κι εμείς όλο το προηγούμενο διάστημα από σπόροι, γίναμε άνθη και τώρα μεταμορφώνουμε τα άνθη σε καρπούς, ετοιμαζόμαστε να τους συλλέξουμε και να τους χαρούμε.
Όλα τα εργαστήρια, αυτό το διήμερο, είναι αφιερωμένα σε αυτήν την γιορτή του ήλιου, των καρπών μας, όσων έχουμε μέσα μας και μας βοηθούν, των φωτεινών μας σημείων, των αποθεμάτων μας.
Πρόγραμμα εργαστηρίων 🌿
Σάββατο ☀️
10:30-12:00: Μάθημα Τάιτσι τσουάν – Φάνης Μάργαρης
16:00 – 17:30 Θεατρικό Παιχνίδι για ενήλικες- Ιφιγένεια Κούτρα και Μυρτώ Παναρίτη
19:00-21:00: tattoo από τη Δήμητρα Κούστα
21:00-23:00: βραδιά story telling- quokkajam
Κυριακή ☀️
11:00-12:30: Yoga – Γιάννα ΑλΝακά
13:00-15:00: Αυτόματη δημιουργική γραφή – Ευγενία Μαντά
17:00-19:00: Ψυχόδραμα – Ηλιάννα Πεσσάρη και Γιάννης Κατερίνης
19:00-21:00: tattoo από τη Δήμητρα Κούστα
Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο εργαστήρι 15€.
Συμμετοχή σε παραπανω από ένα: 12€/εργαστήρι.
***Εξαίρεση: Bραδιά Story telling ελεύθερη συνεισφορά και τα τατουάζ θα έχουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την επιλογή σας.
Περισσότερες πληροφορίες για το κάθε εργαστήρι και τηλέφωνα επικοινωνίας:

Σάββατο 1 Ιουλίου

☀️10:30-12:00: Tai Chi Chuan με τον Φάνη Μάργαρη.
To Tai Chi Chuan είναι μία Κινεζική πολεμική τέχνη η οποία αποτελεί ενσάρκωση θεμελιωδών εννοιών της κινεζικής φιλοσοφίας. Μέσα από την άσκηση των αργών και πλήρως συντονισμένων κινήσεων, επιτυγχάνεται η εκλέπτυνση της σωματικής, ψυχικής και νοητικής υπόστασης του ασκούμενου. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης στο Tai Chi Chuan βιώνονται από την καλύτερη ισορροπία και αντίληψη του σώματος, την ανάπτυξης της αυτοσυγκέντρωσης, καθώς και της χαλάρωσης.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Φάνης 6971811302.
☀️ 16:00-17:30 Θεατρικό παιχνίδι ενηλίκων με την Ιφιγένεια Κούτρα και την Μυρτώ Παναρίτη
Όταν ο ήλιος φτάνει στο πιο ψηλό σημείο δεν μπορείς…παρά να τον κοιτάξεις!
Σας προσκαλούμε στο εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες που οργανώνουμε με πολλή αγάπη…ψάχνοντας μέσα από τη δράση και το παιχνίδι να βρούμε τελικά τα δικά μας περάσματα που θα μας οδηγήσουν στην ανατολή του δικού μας ήλιου .Μέσα από μουσικές, ιστορίες, αφηγήσεις και παιχνίδι θα γιορτάσουμε το θερινό ηλιοστάσιο και θα τριβολιστούμε μαζί με τα τζιτζίκια!
Για κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή με ένα μήνυμα στο messenger: Ιφιγένια 6906627723 fb: Ifigenia Koutra, Μυρτώ 6975705680 fb: Myrto Gis
☀️21:00: story telling με θέμα τη Φροντίδα από quokkajam
– Το storytelling αφορά στο μοίρασμα μια προσωπικής, πραγματικής ιστορίας για το άτομο που αφηγείται. Το θέμα για το διήμερο θερινού ηλιοστάσιου θα είναι η Φροντίδα. Μοιραζόμαστε ιστορίες με τρόπους που φροντίσαμε τον εαυτό μας ή κάποιον άλλο, πώς φροντιζόμαστε ή δεν φροντιζόμαστε, πότε καταλάβαμε τι φροντίδα χρειαζόμαστε.
Κάθε storyteller έχει 8-10 λεπτά για να μοιραστεί την ιστορία του. Η ιστορία είναι ένα γεγονός που διηγούμαστε με αρχή, μέση και τέλος. Λέγεται με προφορική διήγηση.
Η ρητορική μίσους δεν είναι ευπρόσδεκτη στο quokkajam και δεν εξυπηρετεί τη δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου για να νιώσουν όλα τα άτομα άνετα να ανοιχτούν και να απολαύσουν το μοίρασμα.
– Το quokkajam είναι κινητά sessions που διοργανώνονται σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Ο σκοπός είναι η δημιουργία χώρων για άτομα που εμπνέονται από τη μουσική, τον χορό και το μοίρασμα, ώστε να πειραματίζονται, να αναπτύσσονται και να εκφράζονται ελεύθερα.
👉Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στο instagram @quokkajam.

Κυριακή 2 Ιουλίου

☀️11:00-12:30 yoga με την Γιάννα ΑλΝακά
Μια ημέρα αφιερωμένη στον ήλιο, στο φως που έχει τη γιορτή του. Στο θερινό ηλιοστάσιο ο ήλιος είναι στο απόγειο των δυνάμεων του και μας καλεί να κάνουμε μια παύση, για να απολαύσουμε τη ζεστασιά του, να τιμήσουμε την παρουσία του στη ζωή μας και να φωτίσουμε τις προθέσεις και τους στόχους μας.
Μια πρακτική αφιερωμένη στην ενδυνάμωση της εσωτερικής μας φλόγας, στη ροή και στο άνοιγμα της καρδιάς, για να απλωθεί το φως του ήλιου μέσα μας και να μας γεμίσει δύναμη, θέληση και χαρά!
Δηλώσεις συμμετοχής για αυτό το εργαστήρι:
Γιάννα ΑλΝακά
Τηλ.επικοινωνίας: 6945629432
giannanaka@gmail.com
☀️13:00-15:00: Αυτόματη δημιουργική γραφή με την Ευγενία Μαντά
Ένα θεματικό εργαστήρι συγγραφής και έκφρασης, αφιερωμένο στη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.
Με τη μέθοδο της αυτόματης γραφής θα γράψουμε μαζί για τα νέα ξεκινήματα🌅, και θα ψαρέψουμε από μέσα μας τη ζεστασιά του ήλιου και τα εσωτερικά μας αποθέματα.🌱
Κράτηση θέσεων (max 10 άτομα): 6955111533 viber/ eugemad@gmail.com
☀️17:00-19:00: Ψυχόδραμα
Ηλιάννα Πεσσάρη και Γιάννης Κατερίνης
Ένα εργαστήρι βιωματικό με μέθοδο μας το ψυχόδραμα, αφιερωμένο στο καλοκαίρι και τον ήλιο!
Το καλοκαίρι ξεκινάει κ εμείς σας προσκαλούμε σε μια εξερεύνηση των φωτεινών μας σημείων που θα μας χρειαστούν για να συνδεθούμε με τους εαυτούς μας και τους άλλους. Ελάτε να δημιουργήσουμε συνθήκες παραλίας και να παίξουμε μαζί με την φανταστική μας άμμο κάτω από το ασφαλές τεντακι της ομάδας μας.
Δηλώσεις συμμετοχής για αυτό το εργαστήρι:
Ηλιάννα Πεσσάρη 6938165911
Γιάννης Κατερίνης 694 615 6724
☀️☀️☀️ Σάββατο και Κυριακή 19:00-21:00 κατόπιν ραντεβού
Δημιουργία μικρών ταττού από τη Δήμητρα Κούστα
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου ο ήλιος, που θα μας χαρίζει την ζεστασιά του το καλοκαίρι μας, θα βρίσκεται στο απόγειό του. Εμπνευσμένοι από το θερινό ηλιοστάσιο σας καλούμε να το γιορτάσετε μαζί μας με μια βραδιά γεμάτη flash tattoos με θέμα τον ήλιο, τον ουρανό και το καλοκαίρι.
Το εργαστήρι μας είναι ένας χώρος ανοιχτός σε όλους, είτε είστε έμπειροι είτε αρχάριοι στον κόσμο των tattoo. Μας απασχολεί η δημιουργία μικρών έργων τέχνης που θα σας συντροφεύουν για πάντα, με τον ήλιο να φωτίζει κάθε σας βήμα.
Έλατε να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία, να δημιουργήσουμε μαζί και να καταγράψουμε τον ηλιακό αυτό ταξιδιωτικό μας δρόμο στο δέρμα σας.
Κλείστε το ταττού σας εδώ:
Δήμητρα Κούστα
Τηλ: 6985799089
dimiko98@hotmail.gr / IG: @dimitra.kousta

 

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τα προτεινόμενα ταττου από την Δήμητρα με τις τιμές τους. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάποιο custom tattoo με lettering, κάποια μικρή λέξη ή φράση μετά από συνεννόηση.

Μείνετε συντονισμένοι 🌻
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε το φως, το μαζί και την έναρξη του καλοκαιριού!!