Προσοχή💡: Ακολουθεί τοποθέτηση προϊόντων | retreat Φεβρουάριος ’24

Προσοχή💡: Ακολουθεί τοποθέτηση προϊόντων

Από τότε που γυρίσαμε έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει τα κείμενα σας, έχω δει ξαναδεί τις φωτογραφίες μας. Σαν να θέλω να πηγαίνω λίγο πίσω στο χρόνο, χώρο, μέρος που σας γνώρισα. Να αναβιώσω την εμπειρία μας.

Αυτή μας η εμπειρία, με κάνει να νιώθω ότι μπήκαμε όντως σε μια θάλασσα  Η θάλασσα έγινε κοινή και ταυτόχρονα ατομική. Σαν η ατομική εσωτερική μας θάλασσα να δημιούργησε την κοινή μας χωρίς αυτή να χαθεί, ούτε η μία να λειτουργήσει μια εις βάρος της άλλης. Αντίθετα, καταφέραμε οι θάλασσες μας να  συνυπάρχουν, να γίνουν ένα και ξεχωριστές ταυτόχρονα με κάποιο τρόπο μαγικό.  Τον τρόπο ακόμα  αναλύω. Ο λόγος όμως αυτής της συνύπαρξης της κοινής και ατομικής θάλασσας συνειδητοποίησα ότι έχει κάνει με την έννοια της σύνδεσης και το βάθος/ποιότητα της. Η ύπαρξη της αυθεντικής και βαθιάς σύνδεσης δεν χωράει μονο στα κοινά μας αλλά χωράει και στις διαφωνίες, στα αντίθετα, σε καθετί που μας κάνει διαφορετικούς από τον άλλον. Η σύνδεση είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά μας αιτία να έρθουμε πιο κοντά και εντέλει να μας φέρει πιο κοντά από όσο πιστεύαμε. Μιας και πολλές φορές δεν μας χωρίζουν τα διαφορετικά αλλά η ποιότητα της σύνδεσης.

Σκεφτόμενος αυτήν την βαθιά, αυθεντική  σύνδεση που βίωσα με άλλους 8 άγνωστους ανθρώπους σε εμένα  σε 4 μόλις ημέρες  συνειδητοποίησα κάτι πολύ βαθύ και πολύ απλό συνάμα. Δεν φταίνε,ούτε φτιάξανε ούτε θα φτιάξουν ποτέ τα διαφορετικά μας.  Η ρίζα της αιτίας εντοπίζεται στις  ποιότητες των συνδέσεων που κάνουμε αρχικά με τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση με τους συνοδοιπόρους ( σύντομης η μεγάλης διάρκειας) στην ζωή μας.  Έτσι, δημιούργησα στο μυαλό μου μια ταξινόμηση συνδέσεων με βάση την ποιότητα τους,χρησιμοποιώντας γνωστές  εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και μια άλλη κατηγορία που την ονομάτισα χωρίς σύνδεση. Με βοήθησε να καταλάβω την ποιότητα/βάθος/ αυθεντικότητα των συνδέσεων και τι τελικά μπορώ να περιμένω από αυτές:

1.Cosmote -δυνατή σύνδεση ⭐⭐⭐
2.Vodafone- μέτρια σύνδεση⭐⭐
3.Nova (πρώην wind ) – χαμηλή σύνδεση ⭐
4.Καθόλου σήμα ( υπάρχει και αυτό )🕳️

Μεγάλη διαπίστωση ήταν για μένα ότι άνθρωποι που έχουν βαθιά, αυθεντική “cosmote” σύνδεση με τον εαυτό τους είναι έτοιμοι μέχρι και σε σύντομο διάστημα να συνδεθούν με άλλους συνδρομητές “cosmote” να δημιουργήσουν μια άλλη από κοινού “cosmote” σύνδεση  με τρόπο πηγαίο και οργανικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και αυτήν την κατηγορία σύνδεσης  αλλά η ίδια η ποιότητα της σύνδεσης κάνει τις διαφορές μας, τα σημεία ένωσης της σύνδεσης.

Που όμως φαίνεται η ποιότητα της σύνδεσης;Η ποιότητα της σύνδεσης όπως και στις εταιρίες κινητής φαίνεται  στα δύσκολα, στα πιο δύσβατα μέρη, στα διαφορετικά που καθένας μας κουβαλάει μέσα του. Εκεί δείχνει την δυναμική/ποιότητα της.

Έτσι και στην ζωή μας, πιο πολύ τα όχι μας ενώνουν παρά τα ναι. Δεν είναι μόνο στα κοινά μας αλλά και στις διαφορές μας και πως θα σταθούμε και σε αυτές. Μου θυμίζει την μέθοδο κιντζούγκι στην κεραμεική.Όπως φωτίζουμε την ρωγμή με μια χρυσή κόλλα σε ένα γυάλινο/ κεραμεικό αντικείμενο που έχει σπάσει. Πάνω, λοιπόν,σε αυτήν την ρωγμή κάνουμε  την ατέλεια/ δυσκολία/ διαφορά κομμάτι της ένωσης και το φωτίζουμε με χρυσή κόλλα.Αντί να την κρύψουμε την αναδεικνύουμε σε κάτι ενωτικό δίνοντας άλλο νόημα, μια άλλη διάσταση. Το αναδεικνύουμε το σημείο διαφοράς αντί να το κρύψουμε.Με το τρόπο αυτό υπάρχει και τελικά  μας ενώνει αντί να μας χωρίζει. Φυσικά, κάτι τέτοιο γίνεται αν υπάρχει σύνδεση “cosmote”. Δύσκολο εγχείρημα για τις λοιπές.

Την έννοια σύνδεση και όλες τις προεκτάσεις της  είχα την ευκαιρία να βιώσω/νιώσω, να σκεφτώ παρέα με εσάς, με αφορμή εμάς σε αυτο το retreat η θάλασσα🌊 εντός στην Αίγινα🏝️.

Για αυτήν την παρέα που δακρύσαμε, κλάψαμε ,  θυμώσαμε, γελάσαμε , αγκαλιαστήκαμε,  διαφωνήσαμε, σκεφτήκαμε , διασκεδάσαμε, φάγαμε, κοιμηθήκαμε, ήπιαμε, ανοιχτήκαμε, τραγουδήσαμε ,ζήσαμε, συνδεθήκαμε  με άλλα λόγια,  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μας για την αυτήν την εμπειρία και την διαπίστωση της δυναμικής των συνδέσεων στην ζωή.

Θα τελειώσω με την παράφραση ενός γνωστού τραγουδιού χωρίς νερό🍶 μπορώ χωρίς φυστίκι όχι 🙅(πάντα Αιγίνης).

Χρήστος