Τετραήμερο ψυχόδραμα στην Φύση | 6-9 Ιουλίου 2018

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι στην φύση

6-9 Ιουλίου 2018

Ψυχοδραματική εκδρομή στον Επτάλοφο Παρνασσίδος


Η ευτυχία απάνω στη γης είναι κομμένη στο μπόι του ανθρώπου. Δεν είναι σπάνιο πουλί να το κυνηγούμε πότε στον ουρανό, πότε στο μυαλό μας. Η ευτυχία είναι ένα κατοικίδιο πουλί στην αυλή μας.

Νίκος Καζαντζάκης

Τετραήμερο Βιωματικό Εργαστήρι Ψυχοδράματος στον Παρνασσό: Ένα ταξίδι στον κόσμο του ψυχοδράματος μαζί με ένα ταξίδι στην φύση!
Μία ευκαιρία να συναντήσουμε τον εαυτό μας με έναν διαφορετικό τρόπο, να συναντηθούμε με άλλους, να μοιραστούμε, να συνδημιουργήσουμε μακριά από την πόλη, κοντά στην φύση!
Συντονίστρια: Πεσσάρη Ηλιάννα, Ψυχολόγος Ψυχοδραματίστρια
Πρόγραμμα εργαστηρίου:
Παρασκευή: Άφιξη και Έναρξη εργαστηρίου 16.00 – 20.00
Σάββατο: Εργαστήρι ψυχοδράματος 11.00-14.00 και 16.00- 19.00
Κυριακή: Εργαστήρι ψυχοδράματος 11.00-14.00 και 16.00- 19.00
Δευτέρα: κλείσιμο εργαστηρίου και αναχώρηση 10.00 – 14.00
Η άφιξη μπορεί να γίνει από την Πέμπτη το απόγευμα έως την Παρασκευή το μεσημέρι.

 

Που;

Ξενοδοχείο: Το Μπαλκόνι της Αγόριανης, Επτάλοφος Παρνασσίδος ή αλλιώς Αγόριανη

Περίπου 20 χλμ από την Αράχωβα και τον Παρνασσό!

Ο Επτάλοφος ή αλλιώς Αγόριανη είναι κτισμένος πάνω σε επτά λόφους και σε υψόμετρο 900 μ.. Εκείνο που τον καθιστά μοναδικό, είναι η φυσική του ομορφιά. Πλατάνια, φτελιές, κερασιές, μηλιές και φυσικά τα υπέροχα έλατα του Παρνασσού, δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση πράσινου, διαφορετική κάθε εποχή του χρόνου.

Πολλές πηγές με γάργαρα νερά και καταρράκτες δημιουργούν μια σπάνια εικόνα, ακόμα και μέσα στην πλατεία του χωριού.

Οικονομικά Πακέτα:

Το πακέτο περιλαμβάνει:
-το εργαστήρι ψυχοδράματος (20 ώρες ψυχόδραμα)
-3 διανυκτερεύσεις σε μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
-πρωινό

Κόστος:
270€ με διαμονή σε μονόκλινο (7 δωμάτια στο σύνολο τους)
231€ με διαμονή σε δίκλινο με μονά κρεββάτια (5 δωμάτια στο σύνολο τους)
241€ με διαμονή σε τρίκλινο με ένα διπλό και ένα μονό κρεββάτι

Αναλυτικά:
Εργαστήρι ψυχοδράματος: 180€
Μονόκλινο δωμάτιο: 30€/διανυκτέρευση (για ένα άτομο)
Δίκλινο δωμάτιο: 34€/διανυκτέρευση (για 2 άτομα- 17€/άτομο/βραδιά)
Τρίκλινο δωμάτιο: 45€/διανυκτέρευση (για 3 άτομα/ 15€/άτομο/βραδιά)

**Για όσους δουλεύουμε ήδη μαζί το εργαστήρι θα κοστίσει 150€.

Σύνολο ατόμων: Το λιγότερο 6, το περισσότερι 14.

Πως θα φτάσω εκεί;

Με τραίνο από Αθήνα για Τιθορέα : διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα και 45 λεπτά. Κόστος εισιτηρίου: περίπου 20€. Από εκεί η Αγόριανη απέχει περίπου 20 χλμ. Μπορείτε να πάρετε ταξί ή καποιος από την οργάνωση μπορεί να σας παραλάβει κατόπιν συνεννόησης.

Με κτελ από Αθήνα για Αράχωβα: διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες και 30 λεπτά. Κόστος εισιτηρίου: 15€. Από εκεί η Αγόριανη απέχει περίπου 20 χλμ. Μπορείτε να πάρετε ταξί ή καποιος από την οργάνωση μπορεί να σας παραλάβει κατόπιν συνεννόησης.

Με αυτοκίνητο:  Η Αγόριανη απέχει 198 χλμ από Αθήνα και τα διόδια που συναντάμε είναι γύρω στα 7€. Αν το αποφασίσετε έγκαιρα, υπάρχει δυνατότητα να συναντηθούμε από Αθήνα και να μοιραστούμε διαδρομή και έξοδα βενζίνης.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2155159120 (Ηλιάννα) και 6938165911

Facebook: https://www.facebook.com/pg/iliannapessaripsychotherapy

Email: iliannapessaris@gmail.com

Με τη δήλωση συμμετοχής προκαταβάλλεται το 50% του συνολικού κόστους στους λογαριασμούς που θα σας δοθούν και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 5 Ιουνίου.


Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην διεύρυνση, την ανάπτυξη της προσωπικότητας μας, ξεκινώντας από αυτά που ήδη έχουμε. Όλοι μας έχουμε μέσα μας στοιχεία που λειτουργούν και μας βοηθάνε, αυτή είναι η βάση από την οποία ξεκινάει το ψυχόδραμα για να δουλέψει με το άτομο και την προσωπικότητα.

Σε μία ψυχοδραματική, ομαδική συνάντηση, αυτό που μας απασχολεί, που νιώθουμε ή που περνάμε στην καθημερινή μας ζωή, μία σχέση, ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε σε μία εικόνα, χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα της ομάδας, αντικείμενα του χώρου και το σώμα μας. Θέλουμε με τη βοήθεια του συντονιστή να αναπαράγουμε την κατάσταση αυτή και μετά να την εκδραματίσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λόγια, κίνηση, να την δούμε απ’ έξω, να μπούμε στη θέση των άλλων ατόμων, κ.α. Είναι σαν το άτομο να γίνεται ο σεναριογράφος και ο συντονιστής να είναι ο σκηνοθέτης αυτής της σκηνής. Εννοείται πως δεν πρόκειται για θέατρο, ούτε για θεατρική παράσταση. Αυτά είναι μόνο εργαλεία που δανειζόμαστε ώστε να δουλέψουμε ψυχοθεραπευτικά.

Στο ψυχόδραμα- ειδικά στις ομάδες- δημιουργείται αυτός ο χώρος όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Δεν απαιτούνται κοινές ή παρόμοιες εμπειρίες. Όλοι μας ζούμε, όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό από μόνο του αρκεί για να μπορούμε να μοιραστούμε και να συνυπάρξουμε.

«Ζωή είναι η τέχνη της συνάντησης»

Καλή μας αντάμωση στη φύση!