Εργαστήρι γνωριμίας με το Ψυχόδραμα | 28 Φεβρουαρίου

psyhodrama osa kratw mesa mou

Νέο! Εργαστήρι ψυχοδράματος

 Όσα κρατάω μέσα μου 

Κυριακή 28 Φεβρυαρίου

11.00 – 15.00

 

 

Όλοι κρατάμε πράγματα μέσα μας, συναισθήματα, λέξεις, μοιράσματα, καταστάσεις, ανθρώπους… κάποιες φορές είναι τα φυλαχτά μας κι άλλες είναι αυτά που μας πιέζουν.

Στο εργαστήρι αυτό θα επιχειρήσουμε μία εξερεύνηση όσων έχουμε μέσα μας. Θα δοκιμάσουμε να έρθουμε σε μία επαφή με αυτά, να τα γνωρίσουμε, να τα ανακαλύψουμε και ίσως, να τα μοιραστούμε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, ομαδικότητας και εμπιστοσύνης. Το ψυχόδραμα είναι η μέθοδος που θα μας συνοδέψει σε αυτή τη διαδικασία ανακάλυψης και γνωριμίας όσων κατοικούν μέσα μας.

*Μετά την παρακολούθηση του εργαστηρίου, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συνδεθεί με κάποια σταθερή βιωματική ομάδα ψυχοδράματος.

Η κράτηση θέσης γίνεται τηλεφωνικά.

Καλή μας αντάμωση!

 

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην διεύρυνση, την ανάπτυξη της προσωπικότητας μας, ξεκινώντας από αυτά που ήδη έχουμε. Όλοι μας έχουμε μέσα μας στοιχεία που λειτουργούν και μας βοηθάνε, αυτή είναι η βάση από την οποία ξεκινάει το ψυχόδραμα για να δουλέψει με το άτομο και την προσωπικότητα.

Σε μία ψυχοδραματική, ομαδική συνάντηση, αυτό που μας απασχολεί, που νιώθουμε ή που περνάμε στην καθημερινή μας ζωή, μία σχέση, ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε σε μία εικόνα, χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα της ομάδας, αντικείμενα του χώρου και το σώμα μας. Θέλουμε με τη βοήθεια του συντονιστή να αναπαράγουμε την κατάσταση αυτή και μετά να την εκδραματίσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λόγια, κίνηση, να την δούμε απ’ έξω, να μπούμε στη θέση των άλλων ατόμων, κ.α. Είναι σαν το άτομο να γίνεται ο σεναριογράφος και ο συντονιστής να είναι ο σκηνοθέτης αυτής της σκηνής. Εννοείται πως δεν πρόκειται για θέατρο, ούτε για θεατρική παράσταση. Αυτά είναι μόνο εργαλεία που δανειζόμαστε ώστε να δουλέψουμε ψυχοθεραπευτικά.

Στο ψυχόδραμα- ειδικά στις ομάδες- δημιουργείται αυτός ο χώρος όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Δεν απαιτούνται κοινές ή παρόμοιες εμπειρίες. Όλοι μας ζούμε, όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό από μόνο του αρκεί για να μπορούμε να μοιραστούμε και να συνυπάρξουμε.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τόπος διεξαγωγής: Ψυχοκίνηση, Αλκμεωνίδων 6, Καισαριανή, μετρό Ευαγγελισμός.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938 165 911 και 2155159120

Συντονίστρια: Ηλιάννα Πεσσάρη– ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια

Email: iliannapessaris@gmail.com

Κόστος εργαστηρίου: 40€ και 30€ για φοιτητές και ανέργους