Ομάδα Προσωπικής ανάπτυξης και έκφρασης εφήβων, 15-18 ετών!

Κάθε δεύτερο Σάββατο

17.00-19.00

Έναρξη: 10 Νοεμβρίου 2018

Νοέμβριος 2018 – Ιούνιος 2019

Η εφηβεία είναι μία περίοδος ραγδαίων και πολλαπλών αλλαγών μέσα μας. Είναι μία περίοδος γεμάτη αμφισβήτηση και εσωτερικές συγκρούσεις! Μία περίοδος που προσπαθούμε να τοποθετηθούμε και να εκφραστούμε όσο πιο αληθινά γίνεται μέσα στο περιβάλλον μας!

Στις ομάδες αυτές μαθαίνουμε:

  • να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα μας,
  • να βρίσκουμε τους κατάλληλους τρόπους έκφρασης του εαυτού μας,
  • να αναπτύσσουμε τον αυθορμητισμό μας,
  • να λειτουργούμε σε ομάδα, συνεργατικά και ισότιμα,
  • να διαχειριζόμαστε την απαιτητική καθημερινότητα μας,
  • να μοιραζόμαστε αυτά που νιώθουμε και
  • να αναγνωρίζουμε την αξία μας μέσα σε ένα σύνολο ατόμων!

Μέσα από την μέθοδο του ψυχοδράματος, το παιχνίδι, την δημιουργικότητα, τη δράση και την επικοινωνία, δημιουργούμε ένα κλίμα όπου μπορούμε να αναπτυχθούμε και να είμαστε ο εαυτός μας.

Συντονίστρια: Πεσσάρη Ηλιάννα, Ψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2155 051 995 και 693 8 165 911.

Κόστος συμμετοχής: 50€/μήνα

*Η ώρα και η μέρα συνάντησης ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τη σύσταση της ομάδας.
Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην διεύρυνση, την ανάπτυξη της προσωπικότητας μας, ξεκινώντας από αυτά που ήδη έχουμε. Όλοι μας έχουμε μέσα μας στοιχεία που λειτουργούν και μας βοηθάνε, αυτή είναι η βάση από την οποία ξεκινάει το ψυχόδραμα για να δουλέψει με το άτομο και την προσωπικότητα.

Σε μία ψυχοδραματική, ομαδική συνάντηση, αυτό που μας απασχολεί, που νιώθουμε ή που περνάμε στην καθημερινή μας ζωή, μία σχέση, ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε σε μία εικόνα, χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα της ομάδας, αντικείμενα του χώρου και το σώμα μας. Θέλουμε με τη βοήθεια του συντονιστή να αναπαράγουμε την κατάσταση αυτή και μετά να την εκδραματίσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λόγια, κίνηση, να την δούμε απ’ έξω, να μπούμε στη θέση των άλλων ατόμων, κ.α. Είναι σαν το άτομο να γίνεται ο σεναριογράφος και ο συντονιστής να είναι ο σκηνοθέτης αυτής της σκηνής. Εννοείται πως δεν πρόκειται για θέατρο, ούτε για θεατρική παράσταση. Αυτά είναι μόνο εργαλεία που δανειζόμαστε ώστε να δουλέψουμε ψυχοθεραπευτικά.

Στο ψυχόδραμα- ειδικά στις ομάδες- δημιουργείται αυτός ο χώρος όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Δεν απαιτούνται κοινές ή παρόμοιες εμπειρίες. Όλοι μας ζούμε, όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό από μόνο του αρκεί για να μπορούμε να μοιραστούμε και να συνυπάρξουμε.

«Ζωή είναι η τέχνη της συνάντησης»

Περισσότερα για το ψυχόδραμα θα βρείτε εδώ!