Βιωματικό Αυτοτελές εργαστήρι Ψυχοδράματος

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
17.00 – 21.00
Μία αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε…
Νίκος Καζαντζάκης
Μία συνάντηση αφιερωμένη στο φθινόπωρο που έρχεται και που μαζί του φέρνει μία διάθεση συγκέντρωσης και εσωτερίκευσης!
Αυτό το εργαστήρι είναι μία ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με όσα έχουμε μέσα μας, να αναγνωρίσουμε κομμάτια του εαυτού μας με τα οποία συνεργαζόμαστε κάθε μέρα και να συνδεθούμε με τη ζωή, τόσο μικρή και μεγάλη ταυτόχρονα!
Στόχοι συνάντησης:
Αυτογνωσία
Ομαδικότητα
Επικοινωνία με τους άλλους
Μοίρασμα
Αυθορμητισμός
Δημιουργικότητα
Ισότιμες σχέσεις
Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν:
  •  να γνωρίσουν το ψυχόδραμα,
  • να έρθουν σε επαφή με την ομαδική δουλειά,
  • να ενταχθούν σε κάποια σταθερή βιωματική ομάδα που θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη
  • να ζεσταθούν στον εαυτό τους μέσα από την μέθοδο του ψυχοδράματος!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τόπος διεξαγωγής: Προσωπική Ανάπτυξη
Επικοινωνία: 6938165911 και 2155 051 995 / iliannapessaris@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/iliannapessaripsychotherapy/
Συντονίστρια: Ηλιάννα Πεσσάρη, ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια
Κόστος: 40€
Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά!

 

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην διεύρυνση, την ανάπτυξη της προσωπικότητας μας, ξεκινώντας από αυτά που ήδη έχουμε. Όλοι μας έχουμε μέσα μας στοιχεία που λειτουργούν και μας βοηθάνε, αυτή είναι η βάση από την οποία ξεκινάει το ψυχόδραμα για να δουλέψει με το άτομο και την προσωπικότητα.

Σε μία ψυχοδραματική, ομαδική συνάντηση, αυτό που μας απασχολεί, που νιώθουμε ή που περνάμε στην καθημερινή μας ζωή, μία σχέση, ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε σε μία εικόνα, χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα της ομάδας, αντικείμενα του χώρου και το σώμα μας. Θέλουμε με τη βοήθεια του συντονιστή να αναπαράγουμε την κατάσταση αυτή και μετά να την εκδραματίσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λόγια, κίνηση, να την δούμε απ’ έξω, να μπούμε στη θέση των άλλων ατόμων, κ.α. Είναι σαν το άτομο να γίνεται ο σεναριογράφος και ο συντονιστής να είναι ο σκηνοθέτης αυτής της σκηνής. Εννοείται πως δεν πρόκειται για θέατρο, ούτε για θεατρική παράσταση. Αυτά είναι μόνο εργαλεία που δανειζόμαστε ώστε να δουλέψουμε ψυχοθεραπευτικά.

Στο ψυχόδραμα- ειδικά στις ομάδες- δημιουργείται αυτός ο χώρος όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Δεν απαιτούνται κοινές ή παρόμοιες εμπειρίες. Όλοι μας ζούμε, όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό από μόνο του αρκεί για να μπορούμε να μοιραστούμε και να συνυπάρξουμε.

«Ζωή είναι η τέχνη της συνάντησης»